Photo Friday

De uitdaging deze week omvatte het woord ‘Graceful‘, oftewel ‘Gracieus, Elegant’. Zelf vind ik vogels in volle vlucht altijd erg elegant, en met een mega-telelens is het goed te doen ze hoog in de lucht vast te leggen.

This week’s challenge was ‘Graceful’. I myself find birds in full flight very elegant. And with a good zoom lens I am able to capture them in full flight high  up in the air.

12 gedachtes over “Photo Friday

 1. Vogels in vrije vlucht zijn altijd moeilijk vast te leggen… maar je bent er in geslaagd lieve Chantal, net zoals in je project!
  Fijne vrijdag meid, vrij in je hart en in je ziel!

 2. Vliegende vogels zijn heerlijk om naar te kijken. En wie droomt er niet van, om eens te kunnen vliegen? Héérlijk lijkt me dat, zo op die thermiek.

 3. @ Sjoerd, ja, maar met een beetje geduld…

  @ Marjan, okay, je kunt niet alles hebben ;-)

  @ zuster_klivia, allemaal denk ik… weg op de thermiek…

  @ Redstar, eens, maar soms moet je het doen met wat je kunt krijgen van ze…

  @ Gerda, dank je weer voor je bezoekje, hoop dat je een beetje bent bijgekomen van de behandeling… neem het er van meid… lekker weekend…

 4. Ik vindt het geen optimaal shot Chantal maar je mikt ook hoog met dit soort fotografie. Je mist een vleugelpunt en de vogels zijn bijna silhouetten. Een standaard regel is dat bij een op de lucht gerichte lens minstens een volle stop overbelicht, afhankelijk van de situatie. De lucht zal dan minder blauw zijn of kan zelfs verbleken maar je krijgt een betere doortekening op de vogels. Misschien kritisch maar opbouwend bedoelt. Een vliegende vogel staat voor mij ook alssymbool voor vrijheid :)

 5. @ Joke, al die tijd denk ik meteen aan een liedje met de tekst “… en de vogels vliegen van west naar oost berlijn… worden niet teruggefloten, ook niet neergeschoten..”

  @ Suske, dank je wel voor je complimenten weer…

  @ Henk, het ging hier vooral om het vrijheid gevoel, en die punt stoort me dan totaal niet… en ja, als je alle regels volgt kan het beter, maar ik had daar toen niet de mogelijkheden voor…

 6. Er is niets mooier da n dar vrijheidsgevoel hoog in de lucht,het gracieus vliegen of zweven op de thermiek.Het gevoel heb je goed overgebracht in de foto.

Opmerkingen, meningen of commentaar laat je hier achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s