En wie betaalt alle bijkomende kosten?

En wie betaalt alle bijkomende kosten?

In NRC Next, en elders heb ik haar ook al gehoord, roept Erica Verdegaal (economie-‘specialist’) op tot het jaarlijks overstappen naar een andere zorgverzekeraar en een andere energieleverancier, omdat je zo een paar euro zou kunnen besparen. Ik erger me altijd enorm aan dit soort oproepen. Overstappen moet je m.i. alleen doen als het ECHT loont. Het overstappen simpelweg omdat het kan en je 2 euro per maand zou opleveren, kost alleen maar geld. Want wie draait er op voor alle bijkomende, administratieve kosten van elke overstap? Juist… wij allemaal weer, want dat komt  gewoon verborgen terug in je premie, of in je opslag op energiekosten e.d. En dus betaal IK als niet-frequent-overstapper elk jaar weer voor die onverlaat die voor een habbekrats zo nodig over moet stappen (om vervolgens na 1 maand erachter te komen dat de overstap niet goed uitpakt, om diverse redenen en mij daar dan ook nog eens uitgebreid mee lastig valt door te klagen, steen en been). Daar erger ik me dus aan… zo… dat lucht op… dat is me van het hart.

Verdegaal

 

About these ads

13 gedachtes over “En wie betaalt alle bijkomende kosten?

  1. Als je al zou willen overstappen moet je goed alles eens op een rijtje zetten en gaan vergelijken.Want bij de ene krijg je dit vergoed en bij de andere dat.En daar komt nog eens bij dat ,áls je gaat overstappen,je heel goed moet uitkijken dat je niet in de moeilijkheden komt .Want dát is een collega van mij overkomen. Ze dacht dat de verzekering was overgeschreven en dat bleek niet zo te zijn en ze was,toen ze een verre reis ging maken,onverzekerd.Nu had ze, gelukkig, een goede reisverzekering maar dit kan iedereen overkomen.

  2. Alleen al al het gedoe. Wij houden het bij “never change a winning team”. En die paar euro besparing wegen niet op tegen alle rompslomp!

  3. Ik ben ook niet zo’n overstapper maar twee jaar terug ben ik overgestapt van energieleverancier, web bij Electrabel, en dat heeft me 500 EUR op jaar basis bespaard. Met mijn brugpensioen vond ik dat toch de moeite. Maar voor 2 EUR zou ik het nooit doen als ik ergens tevreden ben.

  4. ik ben bang van al dat overstappen.
    je gaat weg bij een grote maatschappij omdat die kleine nieuwe zoveel goedkoper is en voor je het weet wordt die laatste opgeslorpt door de grote.

  5. Ik ben eerder ook meer van het standvastige type.Alhoewel ,ik na meer dan 40 jaar ,2 jaar geleden ook electrabel net als Joke verliet maar hier ging het dan ook om 400 euro verschil op jaarbasis en ik heb dat dan ook uitgepluist tot het laatste lettertje

  6. Ik denk dat als het zo simpel was er veel meer mensen waren die over zouden stappen. Natuurlijk kan het lonen, maar daar moet je echt voor gaan zitten en goed vergelijken…

Opmerkingen, meningen of commentaar laat je hier achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s