Soms heb je zin om te bakken, maar geen zin om uren in de keuken te staan. Hier komt een snelle oplossing voor dat probleem (en meteen ook voor het probleem dat veel vrouwen gewoon dol zijn op chocolade cake).

Wat heb je nodig:

4 grote eieren
240 gr Nutella (jawel, die pasta uit een pot!)

En dan hoe je de cake moet maken? Simpel!

  • Verwarm de oven voor op 175 graden C
  • Vet een springvorm van 17 cm doorsnede in met wat boter (evt. bekleed je hem nog met bakpapier)
  • Doe de vier eieren in een grote kom en klop ze met de mixer op hoogste stand 6 minuten (tot ze verdrievoudigd zijn in volume)
  • Doe de Nutella in een glazen schaal en verwarm dit 20 seconden in de magnetron
  • Mix de opgeklopte eieren in drie etappes met de Nutella (niet te hard kloppen, maar er losjes doorheen spatelen zodat het luchtig blijft)
  • Doe het beslag in je springvorm en maak een glad oppervlak
  • Bak de cake 20-25 minuten in de oven
  • Laat hem HELEMAAL afkoelen voor je hem uit de vorm haalt

EET SMAKELIJK!

PS Wil je hem wat feestelijker maken kun je evt. stukjes hazelnoot doorheen scheppen of poedersuiker overheen strooien.

Advertisements