WorteltjestaartEen van mijn guilty pleasures is een lekkere Latte met een stuk Carrot Cake. En nu heb ik ook een heerlijk recept om er zelf eentje te maken (ze zijn er in veel varianten, dus dit is maar 1 versie van de velen!)

Dit heb je nodig:

130g wortelen
een handvol noten
160g speltbloem
50g cacaopoeder
1 theelepel bicarbonaat
1 eetlepel bakpoeder
3 eieren
130ml ahornsiroop

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil en rasp de wortelen. Meng de speltbloem, cacaopoeder, bicarbonaat en bakpoeder in een kom. Klop de eieren op met de ahornsiroop en voeg het mengsel toe aan de droge ingrediënten. Voeg de geraspte wortel toe en meng grondig. Doe het deeg in een met bakpapier beklede bakvorm voor brood. Garneer met de walnoten.

Bak in de oven gedurende 40-45 minuten. Om te controleren of de cake klaar is, prik je erin met een lange houten prikker. Haal hem er na 5 seconden uit. Als er geen cake aanhangt, is de cake klaar; als er nog vochtige cake aanhangt, zet de cake dan nog even in de oven. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de bakvorm voor je hem eruit haalt.

 

cover Dit recept komt uit het boek Fourplay, speelse vegetarische gerechten voor vier seizoenen van Marta Majewska.

Advertisements